MBakery

Olemme nuori ja erilaista konditoriatuotetta valmistava yritys. Ulkonäkö ja maku edellä mennään, kuvailee yrittäjä Mikko Hietala.

Olemme nuori ja erilaista konditoriatuotetta valmistava yritys. Ulkonäkö ja maku edellä mennään, kuvailee yrittäjä Mikko Hietala.

Konditoria tuli tutuksi monelle Suomen paras leipomo -kilpailun kautta. MBakery voitti monipolvisen kilpailun finaalissa, jossa tehtiin kahden kulttuurin ominaisuuksia sisältävä vaativa hääkakku. Hääkakkusuunittelun piirrokset, raaka-ainevalinnat, koostumus ja ulkonäkö olivat hyvin harkittuja.

– Voiton jälkeen on tilauksia tosiaan tullut runsaasti ja työvoimaa on tarvittu lisää. Nyt meitä onkin 18 , jos mukaan lasketaan kahvilatyöntekijät, sanoo yrittäjä Mikko Hietala.

Yrityksen tuotteita voi ostaa Turusta, Tampereelta ja Raumalta. Jonkin verran on viety muffinseja Lontooseen. Kahviloita on nyt kaksi, toinen leipomon yhteydessä ja toinen Piece of Cake kahvila löytyy kauppahallista. Marraskuussa avataan kahvila Myllyyn.

Mikko Hietalan kehittämä tyrnileivos on kaunis katsella ja tietysti syödä. Kahvin aromitkin tulevat hienosti esiin.

Mikko Hietalan kehittämä tyrnileivos on kaunis katsella ja tietysti syödä. Kahvin aromitkin tulevat hienosti esiin.


Yrityksen liikevaihdosta 90 % tuleekin makeista tuotteista, mutta satsausta tehdään uuteen tekniikkaan. Oppia uuteen tuotteeseen haettiin Ranskasta.

– Olemme tekemässä isot investoinnit kiviarinauuniin ja leivänmuotoilukoneeseen. Konditoriatyö on hyvin käsityövaltaista. Yksi leipuri pystyy tekemään saman liikevoiton kuin kolme konditoria. Bulkkitavaraan ei lähdetä, vaan tarkoitus on tehdä erikoistuotteita. Aiomme tehdä ranskalaistyyppistä rapeakuorista artesaanileipää. Uusilla laitteilla voidaan tehdä 2000-3000 leipää vuorokaudessa.

Lue lisää Oppisopimuksesta