Makeaa 150 vuotta

Porvoolainen Brunberg perustettiin 150 vuotta sitten Venäjän vallan aikana. Pusut ovat tunnetuimpiin kuuluva tuote ja tänä vuonna lanseerataan uusi mustikan maku. Pusujen resepti on 70 vuoden takaa. Vanhimmat reseptit yli 100 vuotiaita. Juhlavuoden kunniaksi Brunberg avaa toukokuussa uuden yli 600 neliön kokoisen Tehtaanmyymälä-rakennuksen Porvooseen. Puurakenteisen ja maalämmöllä lämmitettävän rakennuksen suunnittelee porvoolainen Arkkitehtitoimisto Valkeavirta Oy.Kuva Jani Taipale

Oriveden kaupunki julistautui tänään 28. tammikuuta Suomen Villasukkapääkaupungiksi. Villasukat kuvastavat mielentilaa, jota haluamme Orivedestä välittää: kiireettömyys, rauhoittuminen, mutkattomuus, hauskuus. Orivedellä on myös paljon kädentaitoihin ja luonnonmateriaaleihin liittyvää yritystoimintaa, sukkatehdas sekä vahva kenkätehdashistoria. Villasukat voidaan nähdä etätöitä tekevän nykyihmisen perusjalkineena.


Painettujen sanomalehtien mediamainonta laski 25 prosenttia ja aikakauslehtien 19 prosenttia. Verkkomainonnan sisällä sosiaalisen median mainonnassa kasvua oli 8 prosenttia ja hakumainonnan osuus kasvoi 5 prosenttia. Eniten mainostivat vähittäiskauppa ja isot elektroniikka- ja autobrädit.

Suomalainen vietti viime vuonna päivittäin medioiden parissa peräti 9 tuntia ja 27 minuuttia. Tästä kakusta jakautui television ja videosisältöjen kulutukseen noin 44 prosenttia. Eniten mainostivat vähittäiskauppa ja isot elektroniikka- ja autobrädit.


Kuopiolainen Mediateko Oy nappasi valtakunnallisen mainoslaitesopimuksen kansainvälisten jättien edestä. Mediateko tuo juna-asemille ensivaiheessa 70 uutta etäohjattavaa digitaalista mainosnäyttöä. Näytöt toimittaa ja asentaa suomalainen Näyttöpojat Oy.


Saunominen pääsee Unescon listalle. Listalle on kerätty ihmiskunnan  aineetonta kulttuuriperintöä. Saunan arvostuksen uskotaan lisäävän entisestään saunomisen arvostusta ja seurojen yhteistoimintaa.


Suomen noin 1500:sta vuosittaisesta myyntitapahtumasta (suuri osa markkinoita) on 1200 joutunut kokonaan peruutetuiksi rajoitusten takia. 1500 yritystä ja noin 3000 henkeä on jäänyt työttömäksi. Lähde: Tori- ja markkinakaupan keskusjärjestö.