Kukka-Shop Rosa

Jouluikkunat tuovat joulumieltä Raumalla

Raumalaista joulutunnelmaa oli tänä vuonna nostattamassa jouluikkunakilpailu, johon osallistui yhteensä 16 liikettä ympäri Vanhaa Raumaa. Kilpailussa toiseksi tuli Kukka-Shop Rosa, joka osallistui kilpailuun punaisen ja vihreän sävyisellä ikkunallaan. jota somistaa havuista valmistettu juhlamekko.

IMG_8459

Rosan jouluikkuna poikkeaa monista muista kilpailuun osallistuneista ikkunoista, sillä ikkunan koristelu on lähes kokonaan käsityönä tehty.

– Kukkasidonta on yhdenlainen käsityön muoto, vaikka harvat mieltävätkään sitä sellaiseksi. Floristi työskentelee aina käsin. Kaikki tekemämme sidontatyöt ovat uniikkeja ja arvostamme työhömme liittyvää kädentaitoa, toteaa toinen Rosan yrittäjistä, Tarja Joro.

Inspiraatio havumekkoon tuli työntekijä Anu Tammin internetissä näkemästä kuvasta, mutta varsinaisen mekon toteuttivat liikkeen yrittäjät Anne Halonen-Koskinen ja Tarja Joro.

Kukka-Shop Rosan näyteikkunat pyritään aina tekemään itse käsityönä, muulloinkin kuin jouluna. Tämän vuoden jouluikkuna poikkeaakin Rosan perinteestä suunnitella kaikki alusta asti itse, kun idea hameeseen tuli muualta.

Kukka-Shop Rosalla on jo pitkät perinteet Raumalla, sillä keväällä liike on ollut osa kaupungin sykettä jo 18 vuotta. Liikkeessä työskentelee yrittäjien lisäksi kaksi vakituista työntekijää, Anu Tammi ja Merita Elsilä sekä kiireisinä aikoina kaksi kiireapulaista.

null

Nykyaikaisuus on liikkeessä kantava voima, sillä vaikka Rosa lähestyykin aikuisikää, henkilökunta kouluttautuu jatkuvasti.

– Käymme aktiivisesti koulutuksissa ja sidontakursseilla. On tärkeää pysyä ajan hermolla ja uudistua. Asiakkaat ovat tärkeässä roolissa ideointivaiheessa, Joro kertoo

Teksti ja kuvat: Aino Elsilä