Vuolemisen taito

Taito liitto on valinnut ensi vuodeksi vuoden käsityötekniikan. Arvon saa vuolemisen taito.
”Vuolemisen taito on kansanperinnettä, joka on vaarassa kadota. Vuolumestarien käsissä on syntynyt esimerkiksi perinteisiä äärimmäistä käsityötaitoa vaativia lastukoristeita, lintuja ja tuomaanristejä.”
Yhtä lailla voi vuolla yksinkertaisia esineitä, kaarnaveneneitä tai vaikka kiehisiä nuotiolle ja vaativamman makkaratikun.  Kyse on puukonkäisttelytaidosta, käteen sopivasta puukosta, metsästä ja puusta. Rentouttavaa puuhaa kenties Vaahteramäen Eemelin hengessä.

Salonkivene 60-luvun tunnelmissa

Jani Vahto Venexpossa

Vauhtivenetapahtumasta tuttu Jani Vahto esitteli salonkivene Boniton tämän hetkisiä kuulumisia. Veneen entisen omistajan suvulta hän on saanut ison määrän filmimateriaalia kesän vietosta saaristossa ja Ahvenanmaan kierroksilta. Hienoja filmejä, idylliä ja yksityiskohtia 60-luvulta esiteltiin Venexpossa Suomen puuveneilijöiden pisteessä. Bonito on nyt siirtymässä kyllästysvaiheeseen ja siirtyy pois museon tiloista työvaiheen ajaksi. Ensi kesänä Vauhtivenetapahtumaan on tulossa ulkomaisia vieraita aina Saksasta ja Ruotsista.Boniton sivut