Kesätapahtumat vetävät väkeä

KeskiaikamarkkinatTurussa kerättiin tapahtumanjärjestäjiltä tietoja kesäkauden tapahtumien kävijämääristä. Kaikkiaan erilaisissa karkeloissa kesän aikana kävi lähes miljoona ihmistä. Luvussa on mukana vain suurimpien tapahtumien kävijät.

Vaikka alkukesä oli kylmä ja sateinen, vetivät monet ulkotapahtumat yleisöä ennätysmäärin. Esimerkiksi Turun Keskiaikaisilla markkinoilla ja Käsityöläismarkkinoilla arvioitiin yleisöä käyneen peräti 180 000. Hyvin kulki myös väki Kansainvälisillä Suurmarkkinoilla, joka keräsi Turussa noin 100 000 kävijää. Savonlinnan Oopperajuhlilla käy vuosittain 60 000 kävijää, Porin jazzkadulla kävi jopa yli 300 000.

Suomessa on noin 800 markkinatapahtumaa vuosittain, jonka lisäksi on festivaalit, messut ja isot musiikkijuhlat. Uutta pientä tapahtumaa pukkaa koko ajan. Kahville tuli uusi markkinatapahtuma, perunalle ja kukille löytyy festivaalinsa. Tapahtumajärjestäjiä on 300-400. Pienemmät tapahtumat tehdään usein yhdistysten puitteissa vapaaehtoistyönä. Pienyrittäjille, käsityöläisille, ruokamyyjille ja taiteilijoille erilaiset tapahtumat tarjoavat mahdollisuuden markkinointiin, myyntiin ja tuotteiden esittelyyn.