Kymppi suomalaiselle yritykselle

Käsidesi loppui kättelyssä apteekeista ja kaupoista, mutta nyt sitä sai lähikaupasta ja lähituotantonakin vielä. Siinä se kymppi suomalaiselle yritykselle. Toinen menee lähistöllä toimivalle vaatteiden korjaajalle ja kolmas ruokaan, johon menee useampikin kymppi.

Koronakriisi muutti ja muuttaa paljon toimintatapoja ainakin vähäksi aikaa. Etä on päivän sana. Etätyö ja siihen liittyvien välineiden kehittyminen tuo niihin erikoistuneille yrityksille rahaa. Ilman puhtaus on lisääntynyt. Palaako alihankinta lähemmäs kaukoidästä? Kokeeko kotikokkailu entistä voimakkaamman renesanssin? Nostaako ruuan tuottaminen uudenlaisen kiinnostuksen maaseutuun ja siellä asumiseen? Lisääntyykö kirjojen lukeminen ja kuuntelu? Kättely on jo loppunut. Jaksammeko jatkossa huolehtia käsihygienista paremmin? Take away-ruokailun jälkeen maistuu ravintolassa istuminen kasvokkain varmasti vielä enemmän? Haikeana muistelen Lontoon takseja, joissa oli välilasi matkustamon ja ohjaamon välillä. Saadaanko väljyyttä aikatauluihin, kouluissa ja työpaikoilla vai kiristyykö tahti entisestään? Liian hienoksi viritetty yhteiskunta ei kestä ihmeellisiä tärskyjä. Saadaanko yhteiskunnan valmiusjärjestelmät paremmiksi? Moni asia palaa takaisin. Moni häviää kokonaan. Lisääntyykö oman vastuun tajuaminen? Miten ihmiset reagoivat ”eristyksissä” oloon?

Joitakin tapoja löytyy kootusti tiedotteista (päivittyvä lista) http://www.taitajasanomat.fi/uutiset/tiedotteet/ 

Mitä miettivät (tekevät)  Messukeskukset, Luotzi ja Pilgrim,  Haaga-Helia, Avoimet kylät, Yrittäjien Kivijalka.net Oy Säätiöpooli, Yrittäjien Kivijalka.net Oy, Turun Suurtorin keskiaika ry, Fortum, Auran kunta, Puutarhaliitto, Taitoliitto, Marttaliitto, Lyyti, HK Scan, Länsi-Auto ja Opel, Blox Car, Tori.(fi)