Puukorut.fi

Niko ja Jenna Tampereelta tekevät uniikkeja puukoruja luonnosta saatavista materiaaleista. Korut syntyvät metsästä löytyneistä kaarnan- tai puunpalasista, koskematta puihin tai muuhun ympäristöön. Koruissa käytetään myös metallia, lasia ja työstettyä puuta.

– Homma alkoi aluksi täysin harrastuspohjalta ja pääasiassa siksi, että en löytänyt mieleisiäni koruja kaupoista. Osana innostusta oli myös oma kyllästymiseni it-alalla tietokoneiden ja muun elektroniikan kanssa säätämiseen. Tuntuu, että ihmiset ovat aina vain kauempana ja kauempana luonnosta sekä käsityöstä. Suurin osa maailmalla myytävistä koruista ja muista tuotteista ovat halpaa massatuotantoa.

Myöhemmin muutamat perhetutut halusivat ostaa korujamme ja päätimme kokeilla myydä niitä myös internetissä. Aivan täysipäiväistä työtä tämä ei ole vielä, mutta toivotaan, että jonakin päivänä siihen päästään.


Lähes kaikki korumme ovat uniikkeja, eli toista samanlaista ei täysin ole. Valikoimassa on kuitenkin muutamia, ei niin uniikkeja koruja, pääasiassa niiden hyvän menekin takia. Haluamme tarjota asiakkaille sitä mitä he haluavat ostaa.

Lisäsimme valikoimaan myös ”intiaanityylisiä” seinäkoristeita. Ne syntyvät samanlaisen ajattelutavan mukaan kuin korut ja pidämme vastaavia asuntomme seinillä.

Yksi tärkeä asia meille korujen valmistuksessa on se, että emme vahingoita luontoa. Emme siis katko oksia tai puita materiaalin saamiseksi vaan keräämme oksat ja muut materiaalit maasta. Teemme yleensä pieniä materiaalin hakureissuja lähimetsiin.

Varsinaista työpajaa meillä ei ole, vaan tuotteet syntyvät asunnossamme niiden tekemistä varten pyhitetyllä työpöydällä.

Puukorut.fi