Suomi on kahvimaana ykkönen – Pienpaahtimo Mokkapuu

Mokkapuu Muistanette television kahvimainokset, jossa käsityön ammattilainen esitteli tekemistään ja maisteli kahvia? Tunnelmallinen tila yhdistettynä sympaattiseen tekijään ja näyttävään tuotteeseen tekivät korkealuokkaisen vaikutelman. Kahvinjuojina olemmekin ykköskastissa. Kahvi kuuluu juhlaan ja arkeen, aamuun ja iltaan. Joillekin saunakahvi on ehdoton.

Suomalaiset matkailevat yhä enemmän ja saavat makuvaikutteita maailmalta. Silti kaupan hyllyt pursuavat vaaleita paahtoja, vaikka onhan joukossa tummapaahtoisiakin.

Työpaikkojen automaattikahvi vaihtuu monella pian takaisin tavalliseen suodatinkahviin. Aina samanlaisena toistuva maku ei yllätä. Hifistely kahvin ympärillä onkin suosiotaan kasvattava harrastus. Omaan makumaailmaan sopivia mixejä tehdään kaupan hyllyltä saatavista tuotteista, jauhetaan omia papuja tai käytetään kahvikoneita ja espressopannuja. Arkikahvina voi olla se edullisempikin, mutta nautintohetkiin haetaan uusia ulottuvuuksia, vaikkapa pienpaahtimoiden kahvilaaduista, jotka sopivat hyvin kahvikulttuuriamme piristämään.

Pienpaahtimoista haetaan yllätyksiä- Mokkapuu

Kustavissa toimiva perheyritys kahvinpaahtimo Mokkapuu aloitti toimintansa lokakuussa 2014 ja ensimmäiset kahvit paahdettiin marraskuussa. Tätä edelsi tuotekehitystyö, joka käytännössä tarkoitti kahvipapujen valitsemista ja sopivan paahdon löytämistä. Ja tietenkin maistelua, maistelua. Lue lisää