Puutyöverstas Tammipuu

Ikkunat puusepän työnä laadukkaasta puusta  

Puutyöverstas Tammipuun yhtenä perustuotteena on ikkunat ja ikkunapuitteet vanhoihin kohteisiin.

Engberg6 (532x800)

– Usein käsitys on, että koko ikkuna pitää puitteineen uusia, kun löytyy hiukan lahoa. Lisäksi hintaa pidetään kovana, mutta hinta on enemmän mielikuva kuin tosiasia.  Puuvalmiin puitteen ilman heloja saa 60 eurolla, ristikkoikkunat maksavat 120,-, kertoo yrittäjä Staffan Engberg.

Puutavara on tärkeä osa onnistunutta työtä. Puu hankitaan yritykseen Fiskarsin Laatupuusta, joka toimittaa korkealaatuista erikoispuuta puusepänteollisuudelle. Ikkunat valmistetaan tiheäsyisestä honkaantuneesta männystä ja tehdään aina räätälöitynä. Niissä voidaan käyttää puutappiliitoksia liiman sijaan.

Työtilat ovat 220 m² laajuiset. Laitteet ovat peruslaitteita, pyörö- ja vannesahoja sekä höyliä. Lisäksi tiloissa on pieni maalaamo.

Ikkuna- ja ovitilauksia onkin tullut niin paljon, että Engberg aikoo palkata oppisopimustyöntekijän avukseen.

– Tietysti tämä vaatii itseltäkin aikaa eikä ehkä pahimpaan kiireeseen kannata lähteä.

Toisinaan tulee erikoisempiakin tilauksia, kuten kaakeliuunin näköinen baarikaappi. Kesällä tehdään tilaustyönä kirjoituspöytä.

– Tällaiset antavat puusepälle enemmän tyydytystä, koska voi toteuttaa  yksityiskohtaista laatua.

Oppisopimusopiskelijoita mukana

Yrityksessä on ollut oppisopimusopiskelijoita aina Ranskasta saakka. Nyt Engberg itse suorittaa yrittäjän puuseppämestaritutkintoa.

Ensimmäinen Euro Apprenticeship -label myönnettiin Puutyöverstas Tammipuulle. Puutyöverstas Tammipuu on avoimesti jakanut kokemuksiaan myös muille yrityksille sekä tehnyt esimerkillistä yhteistyötä Turun oppisopimustoimiston kanssa.

Lisää sivuilta
http://www.tammipuu.fi/