Koulutettu hieroja Sanna Levänsuo

Omistautunut liikkumiselle

SannaLogo
Koulutettu hieroja Sanna Levänsuo on aktiiviliikkuja ja urheilija. Liikunta on kuulunut aina hänen elämäänsä. Hevostilalla kasvanut ei voinut välttyä hevostyttö-tartunnalta ja peruskoulun jälkeen hän suunnistikin Ypäjälle, jossa suoritti ensin maatalousalan perustutkinnon ja sitten ratsastuksenopettajan ammattitutkinnon.

– Halusin ammatin johon ei liity hevosia, mutta saisi olla ihmisten kanssa tekemisissä, sanoo Sanna.

SannaLevänsuo

Ensimmäinen kokemus hieronta-alalta tuli kansanopisto fysioterapia- ja hierontalinjalta, ja sen jälkeen Tampereen Urheiluhierojakoulussa, jossa käytiin tarkkaan läpi ihmisen anatomia ja sen toiminta. Vuosi meni Turussa kuntosalin palveluksessa hierojana. Viimeiset kolme vuotta hän on tehnyt työtä oman toiminimen kautta.
Nykyään ihmiset tekevät istumatyötä ja jos – ja aika usein kun – lihashuolto ei ole kohdallaan, saavat kaikenlaista särkyä ja kipua erityisesti niskan ja hartian alueelle.

– Hieronta tukee paljon liikkuvaa. Pelkästään venyttely ei riitä. Kaikkiaan kehosta huolehtiminen on tärkeätä.

Sanna suosittelee kaikille liikuntaa. Laji voi olla mitä tahansa kiinnostavaa, mutta monipuolisuus on valttia. Hän itse harrastaa työkunnossa pysyäkseen, juoksemista, kuntosaliharjoittelua ja lentopalloa. Lisäksi on itsekin otettava hierontoja. Kokemus omasta kehosta auttaa työssä ymmärtämään asiakkaan vaatimia toimenpiteitä.

– Kuntosali on ehdoton, jotta jaksaa tätä työtä tehdä.

Perinteisen hieronnan ohella hän antaa intialaista päähierontaa. Mutta mitä se on?

– Intialainen päähieronta on nimensä mukaisesti pään alueelle annettavaa kevyttä hierontaa ja painantaa. Lisäksi käsitellään hartia- ja niskan alue sekä kasvot ja korvanlehdet. Monet ajattelevat, että se on hömpötystä, mutta hieronnan ohella se mm. laukaisee stressijännityksiä, virkistää näköä ja siitä voi saada apua myös migreeniin.

Jatkosuunnitelmissa on syventää kehon erilaisia terapioita. Esimerkiksi akupunktio saattaisi kiinnostaa. Merkonomin tutkinnon hän teki oppisopimuksella ja on huomannut tutkinnon tukevan yrittäjyyttä. Menoa riittää vielä hevostenkin parissa, sillä ravikortin hän suoritti syksyllä 2014.

Lue lisää hieronnoista

Sanna Levänsuo