Rakula – keramiikkaa

Keramiikkapajalta maailmalle

Somerolla jo parikymmentä vuotta asunut Maritta Luostarinen on tehnyt keramiikkaa 12 vuotta. Tuotanto on pääasiassa käsin rakennettuja keraamisia pannunalusia, mutta valikoima on kasvanut. Työpaikka on vanha tehdashalli. Kesällä luodaan kesäkauppa yhdessä jalokivigallerian ja Leatherheavenin kanssa.

Rakul

– Somerolla on hyvä asua. Kaikki on lähellä. Jos välillä haluaa muualle, ovat välimatkat lyhyitä, sanoo Helsinkiläistaustainen Luostarinen.

Ennen Rakula- yritystä Luostarinen on toiminut rakennuskoriste-entisöijänä ja on entisöinyt mm. Helsingin Tuomiokirkon kipsikoristeita. Avainlippu-tuotteita myydään useiden kotimaisten jälleenmyyjien lisäksi Japanissa, Sveitsissä ja Ruotsissa.

Markkinointikanavina toimii myös facebook, vaikka postimyynti keramiikan osalta voi olla hankalaakin. Aiheet tulevat luonnosta. Eläinhahmot on pakattu pahviseen ikkunalliseen pakkaukseen, joissa jokaisella on oma runonsa.

Rakula2

– Minusta tuntuu että suomalaisuutta arvostetaan ulkomailla enemmän kuin kotimaassa. Japanilaisetkin haluavat runot suomeksi, pohtii Luostarinen.

Messut ja markkinat ovat edelleen tärkeä väline näkymiselle ja tuotteiden esittelylle. Luostarinen käy nykyään valikoiden alan messuilla. Lehtimainontakin puree, sillä sisustuslehdissä olleet mainokset tuntuivat toimivan.

– Lama-aika on vaikuttanut myyntiin ja viime vuosina jälleenmyyjiä on lopettanut kymmenkunta. Messut ja markkinat ovat edelleen hyvä kanava, jossa saa tiedon uusista tuotteista ja kontaktin asiakkaisiin.

Lisää sivuilta www.rakula.fi