Turun kirjastosilta

Turkuun joulukuussa 2013 avattu kirjastosilta on paitsi betonirakentamista myös käsityötä. Sillan kaiteen 908 lasielementtiä liimattiin paikalleen yksitellen, kivet kanteen kiinnitettiin bitumilla. Kaiteet on päällystetty tammipuulla. Silta valittiin vuoden betonirakenteeksi 2013 ja sai Suomen Rakennusinsinöörien liiton Vuoden Silta 2014 -palkinnon. Lasikaiteet heruttivat Vuoden lasirakenne-tittelin palkintohyllyyn.

Sillan suunnittelukilpailun vuonna 2010 voitti Insinööritoimisto Pontek Oy. Sama yritys on suunnitellut Teatterisillan ja Tuomaansillan. Rakennuttajana toimii Turun Kiinteistöliikelaitos ja rakentajana Myllysillan rakentanut Insinööritoimisto Seppo Rantala Oy.

Kaiteet on päällystetty tammipuulla ja on suunniteltu mahdollisten vaurioiden vuoksi helposti korjattaviksi. Sillan kruunaa karkaistusta lasista valmistetut lasilankut. Lasi pystytään valaisemaan eri värisillä valoilla.

Sillan kannen päällystekiveksi (Absolute Black) on tähän kohteeseen arkkitehdin toivomuksesta valittu hieman harmaita ”savujuonteita” sisältävä laji. Kiven pinta on polttokäsitelty. Kivi on kiinnitetty sillan kanteen bitumilla, samalla aineella jota myös sillan kannen vesieristys on ja saumaus on tehty epoksilla.